Mo16Sep2019

Haus 7a, Foyer | building 7a, foyer
Begrüßung | Welcome speech, introduction

10 Uhr | 10 a.m.
Begrüßung der Erstsemester der Fakultät Gestaltung durch den Dekan und Vorstellung aller Mitglieder der Fakultät
Welcoming speech by the Dean of the Faculty of Design and Architecture and introduction of faculty members

11 Uhr | 11 a.m.
Haus 7a, Foyer| building 7a, foyer
Begrüßung der einzelnen Studiengänge durch die Studiengangsprecher, nach gesondertem Plan
(englischsprachige Vorstellung Master Architektur, Mittwoch, 18.09.2019, 17 Uhr)
Introduction into the study program (Introduction for Master Architecture in English, Wednesday, 18th September, 5 p.m.)

12 Uhr–13 Uhr | 12 p.m.–1 p.m.
Eingang Haus 7a | entrance building 7a
Campusführung (Mensa) durch den IDA-Fachschaftsrat
Campus tour (mensa) by IDA-Rat

14 Uhr| 2 p.m.
Hausführungen durch die Studiengangsprecher, Werkstattführungen durch Werkstattleiter (siehe gesonderte Angaben der Studiengangsprecher)
Guided tours through the faculty buildings, guided tours of the workshop supervisors (full time and exchange students get their tour on Thursday afternoon)

ab 13 Uhr| from 1 p.m.
Ateliervergabe (nur für Erstsemesterstudierende) in der Fakultätsverwaltung, im Wechsel mit der Hausführung (gesonderter Plan)
Studio allocation (only for new bachelor students) by the faculty administration (according to a separate plan), in alternation with the guided house tours

Dienstag | Tuesday, 17.09.2019
Stegreif Erstsemester
 der Studiengänge Architektur und Innenarchitektur nach gesondertem Plan
Sketch project for new bachelor students of Architecture and Interior Design

Beginn der Pflichlehre für die Diplom-Studiengänge Kommunikationsdesign und Medien sowie Design (Produkt-, Schmuckdesign) mit dem veröffentlichten Stundenplan oder nach gesondertem Aushang der Professoren. / Lectures and seminars will start on 17th September 2019 for students of Communication Design and Media and Design (Product Design, Jewellery Design) with the scheduled times of the schedule of lectures.

Mittwoch | Wednesday, 18.09.2019
10 Uhr–17:30 Uhr
| 10 a.m.–5:30 p.m.,
Haus 7a, Foyer | building 7a, foyer
Vorstellung der spezifischen Angebote der Studiengänge
Presentation of specific course offer (projects and electives) of individual study programs

10 Uhr Kommunikationsdesign und Medien / Diplom
10 a.m. Communication Design and Media / Diploma

11 Uhr Design, Produkt- und Schmuckdesign / Diplom
11 a.m. Design, Product and Jewellery Design / Diploma

12 Uhr Innenarchitektur / Bachelor/Master
12 a.m. Interior Design / Bachelor/ Master

13 Uhr Architectural Lighting Design /Master
1 p.m. Architectural Lighting Design / Master

15:30 Uhr Architektur / Bachelor/Master
3:30 p.m. Architecture / Bachelor/Master

14 Uhr | 2 p.m
Theater Wismar | Theatre Wismar
Feierliche Immatrikulation für die Erstsemester
Ceremonial matriculation for freshmen

17 Uhr | 5 p.m.
Haus 7a, Raum 1.418 | House 7a, room 1.418
Detallierte Informationen zum Studienprogramm Master Architektur für Vollzeit- und Austauschstudierende (englischsprachig), im Anschluss eine englischsprachige Tour durchs Fakultätsgebäude.

Detailed information about the study program Master Architecture for full time and exchange students in English, followed by a Faculty building tour in English.

Donnerstag | Thursday, 19.09.2019
Bibliotheksführung für die Erstsemester
in Gruppen (Uhrzeit noch in Absprache. Aushang: Etage Z, Fakultätsverwaltung)
Library tour for our freshmen in groups (Time still in consultation. Notice: floor Z, faculty administration.)

14 Uhr | 2 p.m
Werkstatt für Produktdesign, Haus 7c | workshop for product design, house 7c
Englischsprachige Einführung in die Werkstätten und Geräte.
English spoken introduction into the workshops and tools. (english tour)

Freitag | Friday, 20.09.2019
Stadtführungender Erstsemester nach gesondertem Plan. Aushang: Etage Z, Fakultätsverwaltung.
City guided tours for the freshmen according to a separate plan. Notice: floor Z, faculty administration.

Präsentation der Stegreifergebnisse nach gesondertem Plan, Freitag oder Montag.
Presentation of the sketch project according to a separate plan, friday or monday.

Montag | Monday, 23.09.2019
Beginn der Pflichtlehre am 23. September 2019 für die Studiengänge Architektur und Innenarchitektur
mit dem veröffentlichten Stundenplan oder nach gesondertem Aushang der Professoren.
Lectures and seminars will start on 23rd September 2019 for students of Architecture and Interior Design with the scheduled times of the schedule of lectures.

City guided tours for our international freshmen according to a separate plan. Notice: floor Z, faculty administration.

Stand| last modified 19. August .2019
Studiendekan | Dean of Studies